סופגניות מרוקאיות ספינג'
מהמטבח שלי
 
 
 
 
 

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

3-4 כוסות מים

כף שמרים יבשים או חבילת שימרית.

כף סוכר

מלח

שמן לטיגון

 
 

אופן ההכנה:

שופכים את הקמח לקערה.

יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים והסוכר.

מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק דביק.

(ניתן להעזר בכף עץ, מבלי לגעת בבצק הדליל).

מניחים את הבצק בגיגית גדולה או סיר המכוסה במגבת או ניילון נצמד.

לאחר שעה, מחממים היטב את השמן לחום גבוה.

את הספנז', יוצרים בעזרת ידיים רטובות, ביד אחת מרימים אגרוף בצק,

sfings ובשנייה חותכים את הבצק-יוצרים עיגולים עם חור באמצע ומטגנים  בשמן.

יש להפוך את הספנז' וכשהוא זהוב- הוא מוכן.

ניתן לפזר על הספנז'- סוכר, אבקת סוכראו דבש- על פי הטעם.

 
 

 
 

 

 

 בחזרה לדף חנוכה                                                                                             בחזרה לדף הבית