קבוצות המזון
 
את המזון שלנו נוהגים למיין לקבוצות שונות על פי החומרים המצויים בהן.
בואו נכיר את הקבוצות השונות ואת החומרים השונים הנמצאים בהן הנחוצים
לפעילות הגוף ולהתפתחותו. לכל חומר - תרומה משלו לתפקוד הגוף.
 

  גופנו בנוי ממספר חומרים:  
  • 60% מים.
  • 17% חלבון.
  • 17% שומנים.
  • 4% ויטמינים ומינרלים.    
  • 1% פחמימות. 
  •  
       
     כל החומרים הללו מגיעים לגופינו מהמזון שאנו אוכלים. הגוף מפרק את המזון בתהליך העיכול, את החומרים הנחוצים לו לבנייתו הוא שומר, ואת החומרים להם הוא לא זקוק הוא פולט החוצה מגופינו בדרכים שונות.
    ממה מורכבים חומרים אלו?
    על כך תוכלו לקרוא בהמשך.